Danny Nooteboom
Curriculum Vitae
Foto/video
Contact

Danny Nooteboom (1970) studeerde Schoolmuziek aan het conservatorium van Arnhem, Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Koordirectie aan de Hogeschool Gorinchem. Hij had les bij o.a. Frans Moonen en Joop Schets.

Vanaf 1990 is Danny actief als dirigent. Aanvankelijk als dirigent van orkesten, maar vanaf 1992 ook als koordirigent. Zo dirigeerde hij bijna 15 jaar lang de Vredeberg Cantorij in Oosterbeek, en van 1996 tot 2007 het Zelhems Christelijk Oratoriumkoor. Ook is hij verbonden geweest aan het professionele barokorkest “Het Rijn Consort”.

Momenteel is Danny verbonden aan het Toonkunstkoor Zeist, Aalsmeers Christelijke Oratorium Vereniging,Soli Deo Gloria uit Sliedrecht, jongerenkoor Chantiel uit Tiel, Hagacantare uit Den Haag en Hagasonare, eveneens uit Den Haag. 

Met bovenstaande ensembles heeft hij een uitgebreid repertoire opgebouwd van veelal werken voor koor en orkest, zoals bijv. “Die Schöpfung” en “Die Jahreszeiten” van Haydn, The Messiah van Handel, Olav Trugvarson van Grieg, King Arthur van Purcell, een groot aantal cantates van Bach en andere bekende en minder bekende composities. 

Op 9 mei 2009 dirigeerde Danny Nooteboom in de Jacobikerk in Utrecht de Nederlandse Premiere van het Stabat Mater van Karl Jenkins en in oktober 2010 de Nederlandse Premiere van “The Sacred Songs”, ook van Karl Jenkins

Naast zijn vaste ensembles is Danny Nooteboom ook een veelgevraagde dirigent voor projectkoren en  Scratch evenementen. Van 2007 tot 2011 dirigeerde hij de jaarlijkse Messiah Scratch van de KCZB in Leidschendam, en vanaf 2008 is hij dirigent van de bekende “ Leidse Scratchdagen”. Ook werkt hij regelmatig als gastdirigent voor projecten van de stichting “Haagse Passie” Op 11 maart 2012 dirigeerde hij voor deze stichting een geënsceneerde uitvoering van Bach's  Matthaus Passion in een regie van Floris Visser. In dit project  "Haagse Passie"  werkte hij samen met o.a. Marcel Beekman, Dave ten Kate en Marijn Zwitserlood. 

In februari 2011 werkte hij samen met de bekende Nederlandse componist Merlijn Twaalfhoven in het project “ De Stem van de Haarlemmermeer” t.g.v. de opening van het Cultuurgebouw in Hoofddorp. In het najaar van 2011 heeft hij meegewerkt aan het project " Galmtest" eveneens  van Merlijn Twaalfhoven en in 2012 heeft hij een voorstelling van “The Air we Breathe” geleid. 

Naast zijn werk als dirigent is hij sinds 1 januari 2014 voorzitter van de muziekcommissie van de Vereniging Toonkunst Nederland (VTN) en de MBT


Ook geeft hij directielessen aan professionals en amateurs. Voor meer info hierover www.leerdirigeren.nl


Danny Nooteboom  |  dannynooteboom@gmail.com